Home Phone

Sončna elektrarna Erasol

Sončna elektrarna bo delovala 30 let! Investicija se v primeru samooskrbe povrne večinoma prej kot v 10 letih. Sončni sistem bo povečal vrednost vaše nepremičnine in ugled vašega podjetja. Sočna elektrarna bo poskrbela za brezplačno ogrevanje s toplotno črpalko in vožnjo z električnim vozilom!

Sončna elektrarna – enostavno do realizacije

Vse za vas uredimo mi! Z najboljšo opremo zagotovimo vrhunsko kakovost in dolgotrajno delovanje. Kako poteka naših 5 korakov sončne elektrarne na ključ?

Fotovoltaika je neskončen, čist in trajen vir spreminjanja sončne energije v električno. Sončne  celice na strehi ne bodo ovirale narave in vas. Sončna energija pa je tudi najčistejši vir za toplotno črpalko in električna vozila.

sončna elektrarna
sončna elektrarna

 Ustavite klimatske spremembe in onesnaževanje narave!

Domača Sončna elektrarna

Brez skrbi za stroške! Neodvisni od dobaviteljev energije! Sončna energija bo poskrbelo za brezplačno in brezskrbno vožnjo, ogrevanje in poganjanje naprav v vašem domu. Za vas smo pripravili enostavne vzdrževalne pakete, da bo elektrarna vedno delovala brezhibno in s polno močjo.

Sončna elektrarna – svetovanje in projektiranje

Namestitev sončne elektrarne je vsekakor premišljena odločitev, saj nam omogoča brezplačen in trajnostni vir energije. S primernim financiranjem preko Eko sklada, bo vaš mesečni obrok kredita lahko nižji od zneska, ki ste ga prej plačevali za elektriko. To pomeni, da že prvi mesec obratovanja elektrarne lahko pričakujete prihranke. Poleg tega, vam bo lastna sončna elektrarna zagotovila predvidljivo ceno elektrike ter pripravo na e-mobilnost, saj jo boste lahko uporabljali za polnjenje električnih avtomobilov. Ne odlašajte, oddajte povpraševanje in začnite izkoriščati brezplačno sončno energijo!

Za ohranjanje okolja lahko prispevamo tudi sami s trajnostnimi rešitvami, kot je na primer postavitev lastne sončne elektrarne. Z uporabo sončne energije lahko zmanjšamo izpuste ogljikovega dioksida in drugih škodljivih toplogrednih plinov, saj sončna elektrarna deluje brez izpustov. S svojim prispevkom k zmanjševanju škodljivih vplivov na okolje, boste lahko tudi vi postali aktivni del ohranjanja našega planeta in prispevali k bolj trajnostni prihodnosti.

Izbira primerne velikosti in namestitvenega mesta ter postopek namestitve

Če načrtujete investicijo v sončno elektrarno, je smiselno izbrati elektrarno, ki lahko proizvede vsaj 4kW energije. Takšna količina energije bo zadostna za oskrbo enodružinske hiše. Za dober izkoristek sončne elektrarne mora biti odkrita površina objekta velika vsaj 28 kvadratnih metrov in usmerjena na južno stran, kjer bodo paneli ves dan izpostavljeni sončnim žarkom. Najbolj učinkovite so velike neprekinjene površine, kot so strehe brez frčad ali strešnih oken. Za najboljši izkoristek je priporočljivo, da je streha nagnjena pod kotom med 20 in 40 stopinj.

Postopek namestitve sončne elektrarne poteka v nekaj korakih. Najprej se strokovnjaki dogovorijo za pregled in meritev objekta ter pripravijo informativno ponudbo. Nato sledi podpis ustreznih dokumentov z izvajalcem ter pridobitev finančnih subvencij od Eko sklada. Po tem pa sledi pregled končne ponudbe, podpis pogodbe in nakup materialov. Za dokončanje procesa je treba urediti tudi dokumentacijo za elektro distributerje. Končni korak je namestitev sončne elektrarne na objekt, prevzem in prvi zagon.

Postavljanje sončne elektrarne na stavbo – Domača sončna elektrarna

Če želite postaviti sončno elektrarno, ki bo oskrbovala vašo stavbo z električno energijo, lahko to storite le na strehi ali fasadi vaše stavbe. V vseh drugih primerih pa boste potrebovali gradbeno dovoljenje, kar bo znatno povečalo stroške. Poleg tega mora biti elektrarna opremljena s sistemom za izklop iz distribucijskega omrežja, da prepreči nevarnost električnega udara. Hkrati mora biti zagotovljena nizka napetost v napravi za samooskrbo, ki ne sme preseči 50 V AC ali 120 V DC. Zaradi tega lahko uporabljate samo mikroinverterje ali kombinacijo inverterjev in optimizatorjev za sončne elektrarne.

Gospodinjski ali mali poslovni odjemalec (poslovni odjemalec s priključno močjo manjšo od 34 kW) lahko postavi sončno elektrarno za samooskrbo, če je lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo, pridobljeno iz sončne energije. Pred priključitvijo naprave za samooskrbo na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe, pa morajo pridobiti soglasje za priključitev pri distribucijskem operaterju.

LokacijaMalgajeva ulica 8, 3000 Celje
Telefon0801676
E naslovinfo@erasol.si
Spletna stranhttps://erasol.si